Politikere som overasker og skuffer

«Leder av Troms Fpu og innehaver av åttendeplass på Troms Frps stortingsliste, Kristian Eilertsen (18) fra Harstad, valgte å forlate en fotballpub tirsdag kveld på grunn av at stedets gjester besto av et høyt antall utlendinger» (se: http://www.nettavisen.no/nyheter/article3574889.ece)

Bilde

Det er ikke lett å være Frp-politiker nå til dags, med så mange «utlendinger» som beveger seg forsvarsløst rundt som vanlige mennesker. Jeg lurer på hvilke tiltak som skal iverksettes for å gjøre fotballkampene til en mer «artig» opplevelse for Kristian Eilertsen og likesinnede? Skal kvotering innføres på fotballpubene? Hva skulle det i så fall stå på skiltene? «maks 5 ikke-etnisk norske kunder om gangen?»? «Legitimasjon og statsborgerskap må fremvises uoppfordret»?

«Kristian Eilertsen (18) fra Harstad» står det i artikkelen. Alderen kan kanskje unnskylde den nokså umodne reaksjonen på de «fremmed» og «truende» omgivelsene. Tittelen: «Leder av Troms Fpu og innehaver av åttendeplass på Troms Frps stortingsliste» står for meg som noe mer uforsvarlig. Hele saken viser en barnslig reaksjon hos en person som enda ikke hører hjemme i et politisk lederverv, eller noen stortingsliste. Mitt forslag er å gi våre politikere livserfaring, alder og medmenneskelig visdom før man man gir dem politiske verv.

Mitt oppfordring til Kritian Eilertsen og likesinnede er: Neste gang du befinner deg i en lignende situasjon; tross den barnslige frykten din (hva skulle du uansett være redd for? Du hører til lokalsamfunnets majoritet) og ta kontakt med «de fremmede». Kanskje vil du lære mer enn du ville gjort med dine «trygge venner». Kanskje kan du finne livskunnskap som kan hjelpe deg selv og andre gjennom livet.

Eller, for all del, fortsett med den snevre livssynet du allerede har. Asylsøkere «er ikke som oss», det vet vi jo alle. Utlendinger er «annerledes» og de «okkuperer fotballkamper» og får oss til å føle oss som «innvandrere i eget land».

Vit at du ikke under noen omstendigheter har min stemme og støtte. Vit at vi er like på et punkt: Jeg er kanskje ikke kompetent til et politisk verv. Men det er heller ikke du.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s