Når UDI er uenig med retten

nada

Etter ti år i Norge ble Neda og familien hennes sendt ut. Politiet brøt seg inn klokken halv tre om natten, knuste vinduet, rev opp soveromsdøren og beordret familien til å komme i en fart. De fikk rasket med seg det viktigste, men de fleste av eiendelene ble igjen i huset. Dette skjedde mens saken deres lå til behandling hos tingretten.

neda2

Denne episoden viser hvor respektløse immigrasjonsmyndighetene i Norge har blitt. Neda og familien skjulte seg på ingen måte for politiet. De bodde på en kjent adresse på et mottak. Likevel så politiet det nødvendig og bryte seg inn hos en barnefamilie midt på natten som om de var en gruppe kriminelle. De så ikke en gang nødvendigheten av å banke på døren, men brøt seg inn med lommelykter og skarpe ordre rettet mot redde barneansikter i sengene. Var de kanskje redde for at familien skulle stikke av? Ærlig talt. En mor og fire småbarn. Hvordan skulle de klare å flykte, hvis de hadde noe slikt i planene?

PU

PU2

Saken om utsatt iverksettelse av utkastelse ligger i skrivende stund hos tingretten, og fristen deres går ut i dag. Dette er UDI sannsynligvis klar over, og så sitt snitt til å handle før retten eventuelt kunne «forpurre» planene deres. Ville vi tillatt at en Norsk statsborger ble behandlet på denne måten? «Vi kaster deg for sikkerhets skyld i fengsel, i tilfelle retten finner deg uskyldig i morgen.» Kanskje er det derfor politiet måtte snike seg inn midt på natten?

nada3

UDI og UNE har i flere asylsaker vist at de umyndiggjør det norske rettssystemet ved å bruke ethvert smutthull til å ture frem slik de selv ønsker, uavhengig av rettens avgjørelse. Hva skjedde i de anonyme kontorene til UDI og UNE i går? Skumplet de plutselig bort i Nedas sak blant hundrevis av andre Neda-saker og tenkte: «Ojda, det var på nære nippet! Nå er det bare en dag igjen til rettens avgjørelse. La oss kaste familien ut mens vi enda har sjansen. Vi slår til i natt!»

UDIs avgjørelse er ikke respektløs ovenfor Neda og hennes familie, den er også en ringeakt for det norske rettssystemet.

Reklamer

3 responses to “Når UDI er uenig med retten

 1. Tragisk er det ordet jeg idag kan finne. Slik behandling fra slike instanser kan ikke aksepteres. Ikke fra noen eller for noen. Hvor er ordene om det beste for barnet, blitt av i virkeligheten?

  Det er fryktelig å høre om slikt, uansett nasjonalitet. Også om de forbrytelser som stadig rammer norske barn. Og at de får fortsette slik tiår etter tiår. For det skjer også, så alt for ofte.

  Takk for et tankevekkende innlegg igjen. Ha fine dager fremover, med deg og ditt.

  Liker

  • Hei. Ja, det finnes utvilsomt mange barn, norske og ikke-norske, som blir utsatt for overgrep fra forskjellig institusjoner. Få av dem blir profilert i media, slik som Neda-saken.
   Neda-saken kan kanskje sees på som en prinsippsak. Og immigrasjonsmyndighetene viste i dette tilfellet ganske klart sine prinsipper…

   Takk for hygglig innomtitt, og en riktig fin uke til deg også dine også! 🙂

   Liker

   • Tusen takk til deg for det. Jeg forsøker mitt beste for å få til det. 😉

    Det kan så alt for ofte virke at media må ta på seg den oppgaven som helt andre skulle stå for å gjøre på en profesjonell og skånsom måte. Slik slike saker bør behandles. Har mine ganske så rike og levende erfaringer på det området. Som du vel har lest ut fra skriften fra mine tanker.

    Vi må ikke tåle så inderlig vel….Vi må vel heller ikke tåle den urett som rammer oss selv heller?

    Vi følges med tanker om en bedre verden vi. Og for et bedre og mer rettferdig Norge.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s