Islam og vesten i kollisjonskurs

Munnhuggeriet som foregår mellom vesten – og den islamske verden er ingen nytt fenomen i vår historie.

Saladin og Rikard

Saladin og Rikard Løvehjerte. To kjente rivaler i korsfarertiden. Saladin var den som «befridde» Jerusalen fra de kristne «hedningene» – om jeg tør påstå – på en litt mer galant måte enn det korsfarerne hundre år tidligere gjorde med samme retorikk, bare litt annen fremgangsmåte.

Vesten og Islam har aldri hatt et lett forhold. Det har vært preget av et endeløs kjekleri som historikerne, om de ikke var intervallarbeidere, sikker ville vært dødsens leie av. I verden finnes det tre monoteistiske kjemper. To av dem er misjonerende: Kristendommen og Islam. Det er kanskje ikke så rart at nettopp disse to religions – og kultursfærene ble bitre rivaler i historiens løp.

Nye historiske data viser at islamistene utkjempet 548 slag mot den klassiske verden, som da var kristent. Europeerne klarte med nød og neppe å stoppe jihadistene et sted i hjertet av Frankrike.Det er kanskje ikke så rart Europa skjelver når de hører ord som «snikislamisering» og «trusselen om islamsk invasjon».

Hevnens time kom med korstogene. Disse knapt to hundre årene med hellig krig har sprøytet mer gift inn i forholdet mellom øst og vest, enn det resterende årtusenet med grensekjekleri frem til vår tid. Korsfarernes erobringer var som små musejafs å regne i forhold til islamistenes erobringer, men var likevel ikke beskjedne når det gjaldt grusomheter og massakreringer.

Gjennom den moderne historiens mange hurlumheier, kolonitiden, imperialismen, zionismen og nå terrorismen med den forrige amerikanske presidentens «korstog», fortsetter vesten og islamsk fiendskap i sin velkjente vane. Dette er en endeløs dokumentar som man kunne gjespe av, hadde den bare ikke vært så tragisk.

Det burde ikke sjokkere oss at muslimene ikke så lett lar seg omvende til vestens tenkemåte. Heller ikke at vestens ser islam gjennom skeptiske briller. Den eneste forskjellen mellom vesten og islam nå og da, er at vi nå lever innenfor hverandres skanser. Dette er en av grunnene til at vi snart burde begynne å ordne opp i den snart to tusen år lange feiden.

Debattinnlegg publisert i BT

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s